Прихильники

вівторок, 22 лютого 2022 р.

 Цитати Мартіна Лютера Кінга,

що вчать любові та засуджують ненависть



Мартін Лютер Кінг – відомий американський проповідник та правозахисник. 

Кінг народився у родині священика баптистської церкви і вже у 18 років був висвячений як служитель, ставши помічником батька в церкві.

У 25 років Кінг вже сам став священиком баптистської церкви в Монтгомері (штат Алабама), де з перших місяців зачаровував вірян своїми пронизливими проповідями.

У своїх виступах (деякі з них зараз вважаються класикою ораторського мистецтва) він закликав домагатися рівності мирними способами.

Мартін став першим активним діячем чорного руху США і першим затятим борцем за громадянські права.

Широку популярність отримала мова Мартіна Лютера Кінга "У мене є мрія" ("I have a dream"), яку під час маршу на Вашингтон в 1963 році біля підніжжя монумента Лінкольну слухали близько 300 тис. американців. У цій промові він прославив расове примирення.

За важливий внесок у демократизацію американського суспільства в 1964 році Кінгу була присуджена Нобелівська премія миру.

Більше читай тут: https://espreso.tv/article/2015/01/15/top_10_cytat_martina_lyutera_kinha__scho_vchat_lyubovi_ta_zasudzhuyut_nenavyst


Цитати:

Ø Той, хто приймає зло без опору, стає його посібником.

 

Ø Темрява не може розігнати темряву: на це здатне тільки світло. Ненависть не може знищити ненависть: тільки любов здатна на це. Ненависть примножує ненависть, насильство примножує насильство, а грубість примножує грубість.

 

Ø Любов - це єдина сила, здатна перетворити будь-якого ворога в друга.

 

Ø Ненависть, як запущена ракова пухлина, роз'їдає людську особистість і віднімає всі життєві сили.

 

Ø Стародавній закон "око за око" призведе до того, що всі залишаться сліпими. Він аморальний, тому що намагається втихомирити противника, а не досягти його розуміння; він прагне знищити, а не привернути на свою сторону. Насильство аморальне, бо воно наживається на ненависті. Воно руйнує єднання і робить неможливим братерство між людьми.

 

Ø Боягузтво питає - чи безпечно це? Доцільність питає - розсудливо це? Марнославство питає - популярно це? Але совість питає - чи правильно це? І приходить час, коли потрібно зайняти позицію, яка не є ні безпечною, ні розсудливою, ні популярною, але її потрібно зайняти, бо вона правильна.

 

Ø Людина повинна вирішувати всі конфлікти без помсти, агресії і розплати, бо корінь усього - це любов.

Немає коментарів:

Дописати коментар

День вишиванки      Всесвітній день вишиванки    — міжнародне свято, яке покликане зберегти давні народні традиції   створення та носіння ет...