Прихильники

середу, 7 вересня 2022 р.

Що таке психологічна стійкість і чому вона потрібна кожному

Олег Романчук

директор Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії

та Інституту психічного здоров’я УКУ;

дитячий психіатр, психотерапевт центру “Коло сім’ї”

Психологічна стійкість (витривалість, резилієнтність) – здатність проходити крізь життєві випробування, зберігаючи при цьому психічне здоров’я, особистісну цілісність.

Зараз у нас війна – і ми гартуємо нашу стійкість усі разом. Бо вона так потрібна нам не лише для того, щоби дати собі раду з усіма стресами та випробуваннями, пов’язаними з жахіттям війни – але, щоби усім разом перемогти у цій війні.

Коли стратегією ворога є налякати нас потугою своєї агресії, викликати у нас паніку, посіяти відчай та зневіру, щоби врешті змусити здатися чи втікати – нашою відповіддю йому є наша Стійкість. Індивідуальна. Національна. Солідарна загальнолюдська – усіх сил Добра на цій землі.

Стійкість – це завжди про відчуття цінностей та змісту. І саме тому – ми повторюємо зараз собі знову і знову – з нами Правда, з нами –  Бог, з нами – Перемога. Ми на своїй землі і боремося за свою свободу і за своє вільне майбутнє. І у підтримку маємо теж як спадщину з козацьких часів цей неймовірний вислів «Якщо ти чуєш Правду в собі – ти незборимий!» І це так важливо для нас зараз – бо Правда – це та зброя, якої не має ворог – її невичерпний запас є у нашому серці – і це та зброя, яка робить нас непереможними! 



Немає коментарів:

Дописати коментар

#Тиждень_психології_ПТО

Тиждень психології 2 2-26 квітня 2024 року у Жмеринському вищому професійному училищі під девізом «Налаштуймось всі на позитив» пройшов   «Т...